ТЕРАПИИ


ПОНЕДЕЛНИК, НОЕМВРИ 15, 2010

АЮРВЕДА
Аюрведичната медицина е една от най-ста­рите в света. Тя използва средства като хранене, движение, упражнения за дишане, медитация (йога), визуализация, лечебен ма­саж и билки за лекуване на заболяванията и поддържане на здравето. Този древен лече­бен метод прилага също цветотерапията, звуковата терапия и ароматотерапията за постигане на равновесие в тялото.

В Аюрведа основната идея е за трите доши, т.е. основни видове енергия или фун­кционални принципи.. Те са вата (от етера и въздуха), питта (от огъня и водата) и капха (от водата и земята). Според Аюрве­да, те се съдържат във всичко и във всеки. Вата е енергията на движението. ...


>> пълен текст...


публикувано от IVAN NIKOLOV  Ноември 15, 2010 21:38

ТЕРАПИИ коментари (0)
ПОНЕДЕЛНИК, НОЕМВРИ 15, 2010

АРОМАТОТЕРАПИЯ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА
Системата от жлези с вътрешна секреция е сложна и важна. Практически всички функ­ции в тялото - от храносмилането до въз­производството и растежа - зависят от доброто й състояние.

До голяма степен здравето на жлезите,както и на всички други органи, може да се подобри значително чрез подходящи добавки от витамини и минерали. Жлезната терапия - използването на сурови екстракти от животински жлези - също може ...


>> пълен текст...


публикувано от IVAN NIKOLOV  Ноември 15, 2010 21:34

ТЕРАПИИ коментари (1)
ПОНЕДЕЛНИК, НОЕМВРИ 15, 2010

ЙОГА
Йога е създадена е в Индия преди повече от 5000 години и се е прилага­ла за постигане на единство на тялото, ума и духа. Често хората си представят йога като физически упражнения. Но усвояване­то на умението за успокояване на ума и единство на съзнанието също е важно при тези упражнения. Може да е трудно да изк­лючите гласовете в ума си, особено когато тялото ви е неподвижно.

Хата е дума от санскрит и означава „воле­ви", а йога се превежда като „единство" или„единение". Хата йога е познат термин на хората, които упражняват йога, но не пред­ставлява специфичен стил.

...
>> пълен текст...


публикувано от IVAN NIKOLOV  Ноември 15, 2010 21:22

ТЕРАПИИ коментари (0)
ПОНЕДЕЛНИК, НОЕМВРИ 15, 2010

КИТАЙСКА МЕДИЦИНА
Теоретичните основи на китайската медицина били поставени преди повече от 2 хиляди години преди новата ера. Китайците имат своя, абсолютно уникална методика, чрез която систематизират лекарствените препарати и начина им на приложение. Тя се отличава значително от методиките и системите на западната медицина. Зад китайската медицина стои философията, че човекът живее между небето и земята и самият той прилича на Вселената в миниатюра.

Китайската медицина използва билки, акупунктура, акупресура, масаж и диета за по­добряване на здравето. Тя набляга особено на промяната в начина на живот. Ключът към нея е идеята за равновесието. Целта на при­лагане на всяко ...


>> пълен текст...


публикувано от IVAN NIKOLOV  Ноември 15, 2010 21:19

ТЕРАПИИ коментари (0)

1 - 5 от 17НОВИ ПУБЛИКАЦИИ


АЮРВЕДА

-Ноември 15, 2010


АРОМАТОТЕРАПИЯ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

-Ноември 15, 2010


ЖЛЕЗНА ТЕРАПИЯ

-Ноември 15, 2010


АНАЛИЗ НА КОСЪМА

-Ноември 15, 2010


ЛАПИ

-Ноември 15, 2010


ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Г-н Николов, материалът Ви е наистина чудесен. Особено частта за соковете и комбинациите им за ...

-Март 20, 2015


Л-цистеин е заменима аминокиселина, която се съдържа в протеина бета-кератин, който е основен структурен елемент ...

-Март 13, 2015


С помоща на душ слушалка и слаба струя хладка вода се вкарва вода в дебелото ...

-Октомври 21, 2012


However, sound is not proper the Swiss manufacturers which are seriously trodden on by rolex ...

-Август 10, 2012


се обърнете към klizmi.net :)

-Юни 24, 2012


КАТЕГОРИИ

ПРОЦЕДУРИ (13)


ТЕРАПИИ (17)


АРХИВ

ноември 2010

admin*